Op de bres voor ALS!

07-08-2020 | 17:34

Al maanden… Al maanden duurt deze coronacrisis en we voelen allemaal welke impact die heeft op ons leven. Zowel fysiek, mentaal als sociaal. En daar moet iets aan gedaan worden!

Ook al zijn al onze events afgelast en liggen de ideeën nog steeds in de schuif, zit strijden in ons bloed en weten we niet van opgeven. Kom jij ons mee vervoegen in onze strijd tegen ALS in tijden van Corona? Om een ziekte als ALS te stoppen en om patiënten enige levenskwaliteit te bieden is er veel geld nodig, geld dat nu niet binnenkomt. Net daarom is het van levensbelang dat niet alle acties stilvallen! Jouw steun en creativiteit kunnen een enorm verschil maken, jij kan ervoor zorgen dat Corona ons niet klein krijgt.

Heb je nu het gevoel dat je vast zit in het leven? Je bent beperkt in het doen en laten. Dit is jammer genoeg dagelijkse kost voor pALS. Nu je zelf een idee hebt hoe de pALS zich elk dag opnieuw voelen, help hen door een actie op poten te zetten.

Ons nieuw actieplatform ALSacties.be bied je de mogelijkheid om snel en eenvoudig zelf een actie in elkaar te steken. Je kan zelf een geldinzamelactie starten of meedoen aan een evenement of campagne om geld in te zamelen. Op dit platform kan je zelf een persoonlijke pagina aanmaken om de leukste acties op poten te zetten!

Het enige wat je moet doen is een leuk concept of actie bedenken die je op je eigen pagina of op jullie teampagina plaatst. Verzamel leuke foto’s, tekstjes, video’s, alles wat je maar kan bedenken om je pagina zo persoonlijk mogelijk te maken. Via deze weg kan je iedereen die je volgt ook makkelijk op de hoogte houden over je actie. De donaties komen veilig en transparant bij de ALS Liga terecht. Gebruik je sociale media en deel je actie zoveel mogelijk, laat iedereen weten dat jij in actie komt tegen ALS!

Ben je geprikkeld en schiet je graag in gang? Registreer je actie via deze link: https://www.alsacties.be/kom-in-actie/kies
Aarzel zeker niet om ons te contacteren als je verder nog vragen hebt. Je kan ons bereiken via volgend emailadres: acties@ALS.be

Heb je ideeën tekort maar wil je toch graag helpen? Wij brengen je op weg!

Ga een weddenschap aan:
Doe een leuk gezelschapspelletje met je gezin, of speel online met je vrienden. De verliezer betaalt!
Leer een nieuwe taal of vaardigheid en maak er een weddenschap van.
Wie slaapt het er het langst of is het productiefst in de quarantaine? Zet een prijs op elk gedrag!

Maak voornemens aan:
Per dag dat je niet rookt…
Per pint die je minder drinkt…
Per kilo die je afvalt/bijkomt
Per boek dat je leest…

Wees sportief:
Per kilometer die je loopt, per keer dat je thuis de trap op en af gaat, laat je sponsoren of doneer een vooraf bepaald bedrag!
Organiseer een wedstrijdje binnen je gezin en wed allen wie eerst over de finishlijn komt.

Ga fietsen met je vrienden, de laatste die toekomt moet betalen.

Wees creatief:
Kan je goed zingen, laat je buren en gezinsleden betalen voor een persoonlijk concert, dit kan ook online voor je vrienden.
Bespeel je een instrument? Geef een concert in je straat en vraag een kleine bijdrage.
Kan je goed bakken, breien, haken of iets anders? Geef via video les aan je vrienden en vraag een bijdrage.
Schilder aquarellen.

Klusjes hier en daar:
Maai het gras van je buren.
Was de auto’s in je straat.
Klusjes allerhande!

Hoe gekker…
Hoe liever!

Registreer nu je actie