Ywan Dierick

"United against ALS": BV voetbalwedstrijd op zaterdag 9 september

Motivering

Afgelopen december kreeg ik, als 38 jarige, de diagnose ALS, dit is een levensbedreigende spierziekte met als gemiddelde levensverwachting 1 tot 5 jaar vanaf diagnose.

Tot op heden is er nog geen effectief medicijn voor deze aandoening, daarnaast is deze ziekte niet algemeen gekend. Vandaar dat ik dit event organiseer, ik wil zowel de ALS liga als de aandoening in de picture zetten bij het grote publiek.

Daarom heb ik besloten om, als grote voetballiefhebber, een benefiet wedstrijd te organiseren t.v.v. de ALS liga.

Evenement (benefiet voetbal wedstrijd met BV's)

Deze zal doorgaan op zaterdag 9 september 2023 om 13u op de terreinen van voetbalclub Eendracht Elene Grotenberge, nabij Zottegem. Zij beschikken over een schitterende infrastructuur (kunstgrasveld, overdekte zittribune, kleedkamers, grote kantine en uitstekende bereikbaarheid).
De lokale ploeg zal het opnemen tegen een selectie van huidige- en ex voetbalvedetten en BV’s in een wedstrijd van 2 keer 30 minuten.

Na de BV wedstrijd kijken we samen naar de wedstrijd van de Rode Duivels: Azebeidjan- Belgie op groot scherm en afsluiten doen we met een muzikale act met oa een optreden van DJ Wout (bekend van oa Tomorrowland en Sylver)

De deuren voor het publiek gaan open om 12:00u en het event wordt afgesloten om 22u.

Gedurende de hele dag zijn er foodtrucks, springkastelen en andere animatie.

Uiteraard hopen we op een grote opkomst om zo de ALS Liga te steunen.

Wat doet de ALS Liga?
De ALS Liga ondersteunt patiënten en hun omgeving op psycho-sociaal en praktisch vlak (door het inzetten van hulpmiddelen voor mobiliteit, communicatie, verzorging,…) en gaat samen met de patiënt actief op zoek naar zorg en opvang op maat. Ze informeert patiënten en zorgverleners over ALS via haar communicatiekanalen, organiseert studiedagen en zet sterk in op fondsenwerving ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

02/04/2024
22:49

Anonyme

Tout voir

La Ligue SLA Belgique a.s.b.l. a été érigée par un groupe de patients et les membres de leur famille. Tous avaient besoin d’une bonne information, aide, coordination pour les soins en cas de SLA. L’association s’adresse à tous les patients SLA belges. La direction se compose exclusivement de patients SLA et de leur famille. Ils sont donc tous des experts du vécu de cette maladie avec ses conséquences directes et indirectes.