Ride for Gerda E662

Ride for Gerda.

Zoals iedereen van jullie ondertussen weet kreeg Gerda, onze collega op E662, de diagnose van ALS. Dit nieuws kwam binnen als een bom, ook bij de collega’s van haar team.
Ride for Gerda (RFG) is een sponsortocht georganiseerd door haar collega’s. Verspreid over twee dagen gaan zij de sportieve uitdaging aan om naar de zee én terug te fietsen (310km). Hiermee willen ze haar een hart onder de riem steken en zich laten sponsoren om zo geld inzamelen ten voordele van de ALS Liga. Op deze manier hopen zij het onderzoek naar de ziekte ALS te ondersteunen.

RFG zal plaats vinden op:
25 augustus: Gasthuisberg, Leuven-> Knokke-Heist
26 augustus: Knokke-Heist -> Gasthuisberg, Leuven

Hoe kan je steunen?
Door de fietsers te sponsoren! Je kan deze inzamelactie steunen door een vrije bijdrage te storten t.v.v. ALS Liga België vzw:

op het rekeningnummer: BE28 3850 6807 0320 en BIC BBRUBEBB
Met de vermelding: Ride for Gerda

Wat doet de ALS Liga?
De ALS Liga ondersteunt patiënten en hun omgeving op psycho-sociaal en praktisch vlak (door het inzetten van hulpmiddelen voor mobiliteit, communicatie, verzorging,…) en gaat samen met de patiënt actief op zoek naar zorg en opvang op maat. Ze informeert patiënten en zorgverleners over ALS via haar communicatiekanalen, organiseert studiedagen en zet sterk in op fondsenwerving ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

16/10/2023
14:26

Bijkomende

Bekijk alle

De ALS Liga België vzw werd opgericht door een groep van patiënten en hun familieleden. Ze hadden allen nood aan goede informatie, hulp en coördinatie voor de zorg bij ALS. De vereniging richt zich naar alle Belgische ALS-patiënten. Het bestuur bestaat uitsluitend uit ALS-patiënten of hun familie. Zij zijn dus allemaal ervaringsdeskundigen in deze ziekte, met haar directe en indirecte gevolgen.