Emmanuella Wyckmans

Tombola altijd prijs tvv A cure for ALS

Ik doe een actie voor de ALS Liga omdat ALS een dodelijke ziekte is.

Omdat wij in onze familie geconfronteerd worden met de erfelijke vorm van ALS en nu al een achtste familielid ermee getroffen word :-(

Na de diagnose ALS verliest men de motorische zenuwen die de spieren aansturen, wat leidt tot krachtsverlies, verlamming van de ledematen alsook moeilijk kauwen, slikken, spreken en ademen. De patiënt geraakt volledig gevangen in zijn eigen lichaam. De impact van dit proces op het gezin en de omgeving van de patiënt is zeer ingrijpend vanwege het aftakelend verloop van de ziekte.

Wat doet de ALS Liga?
De ALS Liga ondersteunt patiënten en hun omgeving op psycho-sociaal en praktisch vlak (door het inzetten van hulpmiddelen voor mobiliteit, communicatie, verzorging,…) en gaat samen met de patiënt actief op zoek naar zorg en opvang op maat. Ze informeert patiënten en zorgverleners over ALS via haar communicatiekanalen, organiseert studiedagen en zet sterk in op fondsenwerving ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

02/12/2023 | 16:00 Jusqu'à 02/12/2023 | 21:00

Kerstmarkt

Tombola altijd prijs met supermooie prijzen!!!

Waar : 1  Mané, schoolstraat 32, 3630 Maasmechelen 2/12

 

           2  Huize Lieve Moenssens, Lieve Moenssenslaan 3,3650 Dilsen op 15/12 Van 15 u tot 21 u

 

Tout voir
20/11/2023
15:04

Emmanuella

Tout voir

La Ligue SLA Belgique a.s.b.l. a été érigée par un groupe de patients et les membres de leur famille. Tous avaient besoin d’une bonne information, aide, coordination pour les soins en cas de SLA. L’association s’adresse à tous les patients SLA belges. La direction se compose exclusivement de patients SLA et de leur famille. Ils sont donc tous des experts du vécu de cette maladie avec ses conséquences directes et indirectes.