Emmanuella Wyckmans

Wandelen tvv ALS naar Compostella

WE GEVEN NIET OP. WE BLIJVEN NOG DOORGAAN!!!

Het is NU belangrijk veel onderzoek te kunnen doen . Wacht niet tot het iemand in je familie of vriendenkring de diagnose ALS krijgt !!!!!!

Hopen op een medicijn om ALS af te remmen zodat er wat meer hoop mag zijn op een langer leve na de diagnose.
Volg me ook op facebook bij wandelen tvv ALS.
Doe een vrije gift. Ik stapte ondertussen 700 km op 29 dagen in Spanje en blijf verder stappen  in de mate van het mogelijke in ons mooie België 

Ben je van de Maaskant : Lanaken tot Maaseik . Zutendaal Genk en wil je meer weten. Neem gerust contact met me voor meer info. 

Ik doe een actie voor de ALS Liga omdat ALS een dodelijke ziekte is. Na de diagnose ALS verliest men de motorische zenuwen die de spieren aansturen, wat leidt tot krachtsverlies, verlamming van de ledematen alsook moeilijk kauwen, slikken, spreken en ademen. De patiënt geraakt volledig gevangen in zijn eigen lichaam. De impact van dit proces op het gezin en de omgeving van de patiënt is zeer ingrijpend vanwege het aftakelend verloop van de ziekte.

Wat doet de ALS Liga?
De ALS Liga ondersteunt patiënten en hun omgeving op psycho-sociaal en praktisch vlak (door het inzetten van hulpmiddelen voor mobiliteit, communicatie, verzorging,…) en gaat samen met de patiënt actief op zoek naar zorg en opvang op maat. Ze informeert patiënten en zorgverleners over ALS via haar communicatiekanalen, organiseert studiedagen en zet sterk in op fondsenwerving ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

 

13/07/2024
16:48

Anoniem

Bekijk alle

De ALS Liga België vzw werd opgericht door een groep van patiënten en hun familieleden. Ze hadden allen nood aan goede informatie, hulp en coördinatie voor de zorg bij ALS. De vereniging richt zich naar alle Belgische ALS-patiënten. Het bestuur bestaat uitsluitend uit ALS-patiënten of hun familie. Zij zijn dus allemaal ervaringsdeskundigen in deze ziekte, met haar directe en indirecte gevolgen.